Wie zijn wij

Wie is Piek Studio?

Ik ben Mariken Brinker-Janssen (1975), eigenaar van Piek Studio. Samen met mijn man Alex en kinderen Ysis (2006) en Tiecke (2008) woon ik boven de studio in het prachtige centrum van Zutphen.

Sinds 2012 geef ik pilates- en yogalessen. Voor die tijd was ik werkzaam in het bedrijfsleven, totdat mijn lichaam vond dat het wel genoeg was geweest en begon op te spelen. Ik volgde zelf toen al aardig wat jaren pilateslessen. Gedurende die jaren was ik gefascineerd door de veranderingen die het beoefenen van Pilates in mijn lichaam teweeg bracht.

 

Ik kwam van mijn rugklachten af, ik had meer energie, zat strakker in mijn vel. Maar niet alleen lichamelijk merkte ik verandering. Ik herkende ook steeds meer de dingen waar ik echt blij van werd en die écht bij me pasten. En doordat ik sterker en vertrouwder werd in mijn lichaam, kreeg ik ook steeds meer de moed om die dingen dan ook te gaan doen.

Dus toen de mogelijkheid zich aandiende om een opleiding te volgen tot pilatesdocent heb ik die met beide handen aangegrepen!

 

Ik gaf les bij Bodywise in Enschede, waar ik de opleiding tot pilatesdocent heb gevolgd, bij Susanne Klappe. Inmiddels ook nieuwsgierig geworden naar yoga, ben ik een driejarige opleiding tot yoga-docent gaan volgen bij Dona Holleman in Italië. Deze heb ik eind 2015 afgerond. Daarnaast heb ik verschillende workshops gevolgd bij diverse docenten in verschillende stijlen, waaronder acro-yoga. Aan dit laatste heb ik wel mijn hart verloren… J

 

Tijdens een toevallig bezoek aan Zutphen in december 2015 ontstond eigenlijk zomaar het idee om een eigen studio te beginnen. En na een grondige verbouwing van het pand aan de Laarstraat, opende Piek Studio in oktober 2016 haar deuren!

Van wie heb ik het geleerd?

Susanne Klappe, eigenaar van bodywise.nu, bestudeert al jaren het lichaam; van gepassioneerd balletdanseres tot aerobics docent en zwemleidster is ze inmiddels uitgegroeid tot een ervaren en gediplomeerd yoga- en pilates docent. Hier stopt het voor haar echter niet: het lichaam is een holistisch gegeven, kent geen dogma’s en staat open voor benadering vanuit iedere nieuwe hoek.  Zo combineert ze kennis van neurolinguïstisch programmeren (NLP), hypnose en voedingsleer om mensen nog beter naar hun lichaam te laten luisteren.

Ze runt inmiddels al meer dan twaalf jaar Bodywise, een van de meest succesvolle yogascholen in Enschede.

 

Dona Holleman is de oprichter van Centered Yoga, gebaseerd op Iyengar yoga, waarin uitlijning, precisie en symmetrie een belangrijke rol spelen. Ze was in de jaren zestig een van de eerste studenten van B.K.S. Iyengar zelf en heeft ruim 50 jaar van haar leven gewijd aan het bestuderen van de yogahoudingen, het lichaam en de relatie van het lichaam met de zwaartekracht. Daarnaast heeft ze haar eigen principes ontwikkeld met betrekking tot het uitvoeren van de houdingen en de functie van de ademhaling, die wortelen in de filosofie.

Ze geldt als één van de leidende en meest gerespecteerde yogadocenten ter wereld en heeft meerdere boeken op haar naam staan, waaronder Dancing the body of light, Centering Down en The eyes of innocence.