Acro yoga weekend met P.L.A.Y. Acro Yoga in Zeeland

Acro yoga weekend met P.L.A.Y. Acro Yoga in Zeeland

Wilderness Acro Yoga Weekend Zeeland

Tijdens het weekend van 2,3 en 4 september had ik de mazzel dat ik weer mocht deelnemen aan het Wilderness Weekend van P.L.A.Y. Acro Yoga in Zeeland. Dit was de tweede keer dat ik hier naar toe ging, dus ik wist waar ik me op kon verheugen. En ik werd zeker niet teleurgesteld! Wat een fantastisch weekend, met geweldige mensen, heerlijk eten en een eindeloze veelheid aan gekke, ingewikkelde, uitdagende (en soms ook wel gevaarlijke) moves die je met, op en onder elkaar kunt doen.

Wat is acro yoga?

Voor diegenen onder jullie die niet bekend zijn met acro yoga (ik kom vaak mensen tegen die denken dat ik aqua yoga zeg en dus meteen beelden van water en hupsende bejaarden voor zich zien), dit is een acrobatische vorm van yoga die in duo’s of trio’s wordt uitgevoerd. Er is altijd een “base” die de basis vormt voor de houding of flow. Dit kan staand, zittend of liggend. Daarnaast is er een (of meerdere) “flyer(s)” die dus de lucht in gaat.

Naast dat ik acro yoga gewoon echt superleuk vind om te doen, zit er ook een diepere laag in. Ik heb nog in geen enkele andere situatie of workshop meegemaakt dat er zo snel verbinding wordt gemaakt tussen mensen! Omdat bijna alle houdingen uitgaan van onvoorwaardelijk vertrouwen op je partner, terwijl je weinig tijd en ruimte hebt voor woorden, communiceren en verbinden lichamen op een dieper niveau met elkaar. Daarnaast is het een spel met de zwaartekracht, dat valt of staat met het uitlijnen van gewrichten en ledematen. En deze combinatie is nu precies waar ik meteen verliefd op werd!

Therapeutische kant van acro yoga

Maar acro yoga is niet alleen maar indrukwekkende toeren uithalen. Elke acro yoga workshop of les bestaat ook voor een gedeelte uit iets wat “therapeutic flying” wordt genoemd: elkaar masseren, stretchen en laten ontspannen in volledige overgave. En juist omdat je zo op elkaar hebt kunnen vertrouwen in de spannende houdingen, is het heel gemakkelijk om je over te geven aan de ontspanning en de massage van je acro-partner.

Vanaf de eerste keer dat ik kennis maakte met acro-yoga heb ik mijn hart hieraan verloren. Daarom verweef ik ook vaak partneroefeningen in mijn lessen. Maar de echt ingewikkelde houdingen bewaren we natuurlijk voor aparte acro-yoga workshops. Hou de website in de gaten voor de agenda!

Zelf eens proberen?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en zelf eens een workshop of weekend willen meemaken, kijk dan vooral eens op www.playacroyoga.com. De dames Jolien van Haaster en Jessie Waygood zijn echt fantastische docenten (en daarnaast superlieve meiden)!