Docenten

De Piek Mix lessen en de Aerial Yoga lessen worden gegeven door Mariken, eigenaar bij Piek Studio. Meer info over haar kun je vinden onder het kopje “Over mij” .

Al sinds een hele tijd inmiddels hebben we het geluk dat ook andere docenten hun fijne lessen bij ons in de studio willen geven.

Hieronder stellen Anneleyn Pieterse, Vivian van de Hoef, Lise Robberegt, Claire Whapham, Sharon Huisman, Lidie te Poele en Monique Nass zich aan je voor!

Yin Yoga van Anneleyn

 

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Anneleyn Pieterse en ik geef Yin Yoga lessen bij Piekstudio.

 

De verbinding die ik voel met yoga ontstond in mijn zoektocht naar een manier van bewegen die lichaam en geest prikkelt. Ik zocht eigenlijk vanuit gezondheidsklachten naar een rustige diepgaande manier van bewegen. Zo kwam ik uit bij yoga.

 

Na jaren yogalessen te hebben gevolgd, startte ik met het lesgeven in PowerYoga en Bodybalance. Sinds mei 2017 kan ik Yin Yoga aan mijn lijstje toevoegen. Vooral Yin Yoga heeft mij erg geholpen om rustiger te worden in het drukke en dynamische leven. En als bonus werden mijn klachten steeds minder! Dit wil natuurlijk graag delen met anderen en daarom word ik zo blij van het lesgeven.

 

Naast yogalessen geven, ben ik ook nog kunstenares. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.anneleynpieterse.com!

Yoga Flow van Vivian

 

Hallo, ik ben Vivian van de Hoef. Ik beoefen al meer dan 20 jaar yoga. Mijn eerste intensieve yoga retraite was bij het Sivananda Yoga Instituut in Kerala, India. Drie jaar later ben ik naar Amerika vertrokken voor de Teacher Training aan het Kripalu Centre for Yoga & Health. In Amsterdam volgde ik mijn belangrijkste lessen bij Teresa Caldas, die ondertussen haar eigen yogastijl heeft ontwikkeld, samen met Orit Sen Gupta uit Italie: Vijnana Yoga.

 

Vanuit alle workshops en lessen die ik verder nog heb gevolgd, onder andere in Ashtanga Yoga, heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. En ben ik naast mijn werk als coach persoonlijke ontwikkeling bij leiderschapsinstituut de Baak voorzichtig begonnen met lesgeven.

 

Acht jaar geleden, toen ik in Zutphen kwam wonen, ben ik bij Achmea/Fitland begonnen met het geven van Pilates en Yoga lessen. Ik werk nog steeds drie dagen per week als coach persoonlijke ontwikkeling en geef yoga bij Fitland. Verder ben ik aan het experimenteren met DansYoga. En nu dus op woensdag: yoga bij Piek Studio! 🙂

 

Wat kun je verwachten in de les?

De les begint altijd met de aandacht naar binnen te richten. Dat kan bijvoorbeeld met ademoefeningen en een korte meditatie. Daarna doen we asana’s (houdingen) en we eindigen de les altijd met een ontspanning.

 

Nieuwsgierig geworden naar mijn lessen? Boek snel je mat in de app of stuur een mailtje voor een proefles!

Piek Mix, Zachte Mix en Yin Yoga van Lise

 

Mijn naam is Lise Robberegt (1991). De eerste 20 jaar van mijn leven was ik de ‘hork’, ik was niet lenig, vermeed sport en was niet in contact met mijn lijf. Tot ik ging stijldansen was ik er echt van overtuigt dat sporten & actieve dingen doen gewoon simpelweg niet voor mij weggelegd waren. Ik had veel spanning- en angstklachten, was vrij fors en had veel last van stress.

 

Toen ik er, middels stijldansen, achter kwam dat ik wél aardig kon dansen ging er een wereld voor mij open. Zumba kwam op mijn pad en in 2014 begon ik als Zumba instructeur te werken naast mijn studie Logopedie. Zumba gaf vertrouwen en ruimte waardoor ik in 2017 Bodybalance instructeur (combinatie van Tai Chi, Yoga en Pilates) werd! Dit was een enorme overwinning.

 

In 2019 ben ik les gaan geven bij Piekstudio. In 2020 deed ik een Vinyasa/Hatha yoga-opleiding bij Vidya Heisel (Frog Lotus Yoga @ Suryalila in Andalusië) welke mij het vertrouwen en de inspiratie heeft gegeven voor mijn lessen vandaag de dag.

 

Het heeft mij echt doen beseffen hoe fijn het is om je vrij te voelen in je lichaam en geest.

 

Naast mijn werk voor Piek Studio werk ik als zelfstandig ondernemer en heb ik een praktijk voor adem-, stem- en lichaamswerk. Ik coach en begeleid bij hulpvragen op het gebied van lichamelijke & geestelijke ontspanning, ademruimte en help de stem vrijer te maken. Kijk gerust eens op mijn website voor meer informatie www.gewoonlise.nl

 

Graag zie ik je op de mat bij één van mijn PiekMix lessen, de Zachte Mix (combi Yin/Yang yoga) en/of de Shake&Stretch (combi Zumba/Yoga) lessen!

Yin Yoga van Sharon Huisman

Yoga Flow for All van Claire

Aplomb Yoga van Lidie

 

Ik ben Gediplomeerd Aplomb- yoga docent  (4-jarige docentenopleiding Amitabha Deventer 2019). Mijn eindscriptie van de docentenopleiding  had de titel: ‘Aplomb Yoga en Zelfcompassie”.

Vanaf mijn 19 de en tijdens mijn studie Agogiek en Gezondheidskunde  in Utrecht en naast mijn werk als docent  Agogiek op MBO opleidingen heb ik cursussen en bijscholingen gevolgd:  Saswitha yoga (Utrecht), Kundalini yoga (Enschede), Kashmiryoga (Groningen),  Okidoyoga (Zutphen, Laren (GLD)) .

In Deventer ontdekte ik de Aplomb yoga, en besloot deze docentenopleiding te volgen.  Na al die jaren verschillende yoga stromingen gevolgd te hebben, was ik verrast door de ontspanning en versterkende uitwerking van de  Aplomb yoga. Ik ging mijn lichaam nog beter voelen, er kwam verdieping in mijn  gevoelswereld.  Ik werd lichamelijk beweeglijker en stabieler. Alles wat ik deed in het dagelijks leven leek lichter te gaan en ik functioneerde minder op wilskracht, meer vanuit mijn kern.

Ik besloot mijn droom waar te maken en deze yoga door te geven aan anderen. Les geven was na zoveel jaren docent in het MBO mijn tweede natuur geworden. Yogales  gaf hier een hele fijne andere dimensie aan.