Docenten

De Piek Mix lessen en de Aerial Yoga lessen worden gegeven door Mariken, eigenaar bij Piek Studio. Meer info over haar kun je vinden onder het kopje “Wie zijn wij?” Sinds een tijdje hebben we het geluk dat ook andere docenten hun fijne lessen bij ons in de studio willen geven.

Hieronder stellen Anneleyn Pieterse, Vivian van de Hoef, Rosaline Melis, Lise Robberegt en Maxime Kroot zich aan je voor!

Yin Yoga van Anneleyn

 

Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Anneleyn Pieterse en ik geef Yin Yoga lessen bij Piekstudio.

 

De verbinding die ik voel met yoga ontstond in mijn zoektocht naar een manier van bewegen die lichaam en geest prikkelt. Ik zocht eigenlijk vanuit gezondheidsklachten naar een rustige diepgaande manier van bewegen. Zo kwam ik uit bij yoga.

 

Na jaren yogalessen te hebben gevolgd, startte ik met het lesgeven in PowerYoga en Bodybalance. Sinds mei 2017 kan ik Yin Yoga aan mijn lijstje toevoegen. Vooral Yin Yoga heeft mij erg geholpen om rustiger te worden in het drukke en dynamische leven. En als bonus werden mijn klachten steeds minder! Dit wil natuurlijk graag delen met anderen en daarom word ik zo blij van het lesgeven.

 

Naast yogalessen geven, ben ik ook nog kunstenares. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op www.anneleynpieterse.com!

Yoga Flow van Vivian

 

Hallo, ik ben Vivian van de Hoef (1971). Ik beoefen al 20 jaar yoga. Mijn eerste intensieve yoga retraite was bij het Sivananda Yoga Instituut in Kerala, India. Drie jaar later ben ik naar Amerika vertrokken voor de Teacher Training aan het Kripalu Centre for Yoga & Health. In Amsterdam volgde ik mijn belangrijkste lessen bij Teresa Caldas, die ondertussen haar eigen yogastijl heeft ontwikkeld, samen met Orit Sen Gupta uit Italie: Vijnana Yoga.

 

Vanuit alle workshops en lessen die ik verder nog heb gevolgd, onder andere in Ashtanga Yoga, heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. En ben ik naast mijn werk als coach persoonlijke ontwikkeling bij leiderschapsinstituut de Baak voorzichtig begonnen met lesgeven.

 

Acht jaar geleden, toen ik in Zutphen kwam wonen, ben ik bij Achmea/Fitland begonnen met het geven van Pilates en Yoga lessen. Ik werk nog steeds drie dagen per week als coach persoonlijke ontwikkeling en geef yoga bij Fitland. Verder ben ik aan het experimenteren met DansYoga. En nu dus op woensdag: yoga bij Piek Studio! 🙂

 

Wat kun je verwachten in de les?

De les begint altijd met de aandacht naar binnen te richten. Dat kan bijvoorbeeld met ademoefeningen en een korte meditatie. Daarna doen we asana’s (houdingen) en we eindigen de les altijd met een ontspanning.

 

Nieuwsgierig geworden naar mijn lessen? Boek snel je mat in de app of stuur een mailtje voor een proefles!

Piek Mix op donderdag met Lise

 

De donderdagavond Piek Mixles wordt sinds november 2019 gegeven door Lise Robberegt. Lise geeft al wat jaartjes Body Balance lessen bij de sportschool en wilde graag haar vleugels hierin wat verder uitslaan.

Lise is logopediste en zangdocent in haar eigen praktijk GewoonLise. De kennis en oefeningen die ze gebruikt in haar dagelijkse werkzaamheden gooit ze zo af en toe ook door haar pittige, speelse en actieve stijl van lesgeven in de mixles bij Piek Studio.

 

Kortom een hele fijne toevoeging aan het team! Wil je het eens ervaren? Boek dan gauw je matje op de donderdag om 19:45 uur… 🙂

Restorative en Yin Yoga van Rosaline

 

Sinds januari 2019 geeft Rosaline restorative en yin yoga bij Piek Studio. Haar lessen kenmerken zich door rust, stilte en zachtheid, waardoor je de ruimte krijgt om in mildheid met jezelf en je lichaam te zijn.

Haar heerlijke yogalessen sluit Rosaline meestal af met de mogelijkheid om de eindontspanning in het doek te ervaren, waardoor je nog relaxter je dag of je avond kunt beginnen.

Invallessen Piek Mix van Maxime

 

Ik ben Maxime Kroot (1994). In 2017 studeerde ik af aan de Dansacademie van ArtEZ. Tijdens mijn opleiding kreeg ik een aantal blessures en merkte ik dat dans veel van het lichaam kan vragen.

Toen ben ik begonnen met yoga om meer verbinding te maken tussen body en mind. Ik schreef mijn scriptie over het effect van ademhaling op de flow van dans. En sindsdien verdiep ik me met veel passie in vinyasa yoga, acro yoga en aerial yoga. In 2018 volgde ik mijn yoga opleiding bij SunSalute in Spanje.

 

Bij Piekstudio geef ik Piek Mixlessen en aerial yogalessen als invaldocent. Mijn stijl is er eentje waarbij de ademhaling wordt gekoppeld aan de beweging. Hierdoor wordt bewegen vloeiender of juist krachtiger. Wat zich later vertaalt in een rustige maar sterke mindset. In mijn lessen begeleid ik je door inspannende flows met kleine persoonlijke aanpassingen. We sluiten altijd af met een eindontspanning met een vleugje aandacht vanuit thaise massage.

 

Ik zie je graag in mijn yogalessen bij Piekstudio!