Wake Up Workshop Nedap Groenlo

Wake Up Workshop Nedap Groenlo

Wake Up Workshop Nedap

 

Alhoewel de verbouwing goed vordert en we echt al resultaat beginnen te zien, is de studio natuurlijk nog niet open en heb ik inmiddels al maanden geen les meer gegeven. En ik mis het enorm.

Dus toen ik vorige week werd gevraagd om een yogaworkshop te komen geven bij Nedap, een technologiebedrijf in Groenlo, greep ik deze gelegenheid natuurlijk met beide handen aan!

Het idee was dat ze daar een soort hacking marathon organiseerden voor ongeveer 60 studenten, die daar in 24 uur tijd dan iets cools moesten programmeren. Ze gingen de hele nacht door en dus leek het de organisators wel leuk om de studenten dan ’s morgen een beetje op te peppen met een fijn lesje.

Uitdaging

Aan mij de taak om hier iets leuks van te maken. Een paar keer heen en weer bellen met de contactpersoon bij Nedap leverde mij de volgende informatie op:

  • er zijn ongeveer 60 deelnemers (!)
  • de grote vergaderruimte is geboekt dus daar kunnen we niet in
  • we doen het bij mooi weer het liefst buiten
  • we hebben geen gras in de buurt
  • ze houden hun schoenen en gewone kleren aan

 

Oftewel, een workshop waarbij we niet op de grond kan zitten of liggen, er geen muren in de buurt zijn, ze geen comfortabele kleding dragen en totaal ongeoefende lichamen meenemen (en daarvan ook nog eens maximaal 60 stuks)! Ha, leuke uitdaging dacht ik.

Gelukkig had ik net het weekend daarvoor een superleuke acroyoga workshop gevolgd, dus de inspiratie voor partneroefeningen kwam algauw. Ik bereidde dus een les voor met veel staande oefeningen in tweetallen, waarbij ze toch even lekker het hoofd uit konden zetten, hun benen voelen, de schouders konden ontspannen en het hart openen. Na zo’n nachtje doortrekken is dat toch precies wat je nodig hebt?

50 deelnemers!

En wat was het leuk! Uiteindelijk namen er 50 studenten deel aan de workshop, die we in de laadkuil van het expeditiecentrum hielden. There’s a first for everything, moet je maar denken! We hadden ook wel een beetje bekijks van de collega’s, want zoiets zagen ze blijkbaar niet elke dag…

In eerste instantie waren de deelnemers wat lacherig en vonden ze het maar een beetje gek toen we in een grote cirkel kwamen staan. En zeker toen er tweetallen gevormd moesten worden, leidde dit hier en daar tot onwennige situaties. Maar na een paar houdingen waarin het vertrouwen op elkaar werd geoefend, was de onwennigheid er eigenlijk gauw af. De meesten deden vol overgave mee en het ge-oef en ge-auw was niet van de lucht. Want als je een hele nacht achter de computer hebt gezeten, dan is je lichaam natuurlijk niet bijzonder soepel…

Massages

We sloten de workshop af in een grote cirkel, zittend op de grond, waarbij iedereen de schouders van zijn voorganger masseerde. En daarna even heerlijk liggen…

Wat een feest! Ik heb zo genoten van zoveel mensen die iets eigenlijk maar raar vinden, maar dan toch meedoen en zich uiteindelijk overgeven aan het contact met een ander, het contact met zijn/haar lichaam en de adem. Het hoofd even buitenspel zetten, het lichaam voelen, het hart openen, de adem laten stromen, fantastisch! En wat ik ervan heb begrepen, waren ook de deelnemers erg enthousiast…

Dat is nu precies waarom ik het lesgeven zo mis en niet kan wachten totdat de studio klaar is!

 

Wil jij ook zo’n workshop organiseren op je werk of voor een (bedrijfs)feestje? Neem dan contact met me op!